Афоризми, цитати, визначення

Віра – це...

Релігія – це не лише в глибині душі бути чистим перед своїм Богом, а й щоб у зовнішніх проявах мирно жити зі своїм оточенням.

Релігія – це не лише в глибині душі бути чистим перед своїм Богом, а й щоб у зовнішніх проявах мирно жити зі своїм оточенням. Християнство

Читати повністю »

Віра – основа творчості, нитка, що зв’язує суб’єктів людського спілкування. Без неї ніяк не можна. Але віра повинна народжуватися в боріннях сумнівів і важких роздумів.

Віра – основа творчості, нитка, що зв’язує суб’єктів людського спілкування. Без неї ніяк не можна. Але віра повинна народжуватися в боріннях сумнівів і важких роздумів.

Читати повністю »

Віра – це благодать. Самому неможливо перестрибнути проблеми віри. І немає нічого гіршого, ніж удавання віри. Але процес здобуття віри триває безугавно.

Віра – це благодать. Самому неможливо перестрибнути проблеми віри. І немає нічого гіршого, ніж удавання віри. Але процес здобуття віри триває безугавно. Юзеф Тішнер. «Розмови між

Читати повністю »

Цей дар вважають настільки абсолютним, настільки безумовним, що його отримувач не в змозі відповісти на нього.

Цей дар вважають настільки абсолютним, настільки безумовним, що його отримувач не в змозі відповісти на нього. Будь-яке дарування у відповідь є нікчемним, а отримувач цього

Читати повністю »

Віра – це мистецтво триматися поглядів, які колись ваша розсудливість прийняла, незважаючи на ваші мінливі настрої.

Віра – це мистецтво триматися поглядів, які колись ваша розсудливість прийняла, незважаючи на ваші мінливі настрої. Клайв Стейплз Льюїс. «Просто християнство». — с. 125.

Читати повністю »

Віра сприяє реалізації покликання, додає впевненості і взагалі посилює відчуття істини людського буття.

Віра сприяє реалізації покликання, додає впевненості і взагалі посилює відчуття істини людського буття. Євген Мулярчук. Філософія і педагогіка покликання. — с. 226.

Читати повністю »

Розповіді про віру дедалі частіше виявляються переконливими лише тоді, коли життєвий досвід являє собою найкращий коментар до них.

Розповіді про віру дедалі частіше виявляються переконливими лише тоді, коли життєвий досвід являє собою найкращий коментар до них. Курт Кох. Християни в Європі… — с.

Читати повністю »

Кожна людина повинна пережити миті бунту супроти пут віри, миті зачарування, миті екстазу й цілковиту незалежність наукового мислення.

Кожна людина повинна пережити миті бунту супроти пут віри, миті зачарування, миті екстазу й цілковиту незалежність наукового мислення. Януш Корчак. Право на повагу. — с.

Читати повністю »

Віра – це мистецтво триматися поглядів, які колись ваша розсудливість прийняла, незважаючи на ваші мінливі настрої.

Віра – це мистецтво триматися поглядів, які колись ваша розсудливість прийняла, незважаючи на ваші мінливі настрої. Клайв Стейплз Льюїс. Просто християнство. — с. 126.

Читати повністю »

Вірити можна в найрізноманітніші речі, а вірувати, в справжньому значенні цього слова, – тільки в Особистість.

Коли людина вірує, то залученою виявляється більша час тина її єства, ніж тоді, коли людина просто вірить. Вірити можна в найрізноманітніші речі, а вірувати, в

Читати повністю »

Церква завжди є сучасною. Вона сучасніша за найпрогресивніші суспільства світу: саме тому, що вона дивиться в майбутнє

Церква завжди є сучасною. Вона сучасніша за найпрогресивніші суспільства світу: саме тому, що вона дивиться в майбутнє… Такою є наша прекрасна віра, яку ми маємо

Читати повністю »

Властивість віри — помічати або розуміти, а чим більше хто помічає, тим більше плекає надії.

Властивість віри — помічати  або  розуміти,  а  чим  більше  хто  помічає,  тим більше плекає надії, а чим більше плекає надії, тим полум’яніше любить,  з радістю

Читати повністю »

Найнебезпечніше – це віра як мода, віра без віри у віру, без екзистенційних шукань і осягнень, без морального підґрунтя.

Для загального духовного клімату, як на мене, небезпечний не чесний і спокійний атеїзм – без войовничого безвірництва, без дешевих нападок і претензій на абсолютну істину.

Читати повністю »

Віра і жертва – нероздільні, бо є природним опертям одна для одної. Без віри жертва стає катуванням, де головна особа – кат.

Віра і жертва – нероздільні, бо є природним опертям одна для одної. Без віри жертва стає катуванням, де головна особа – кат. Підтвердженням цього є

Читати повністю »

В основі віри численні таємничі явища, випадки, що їх людина відчуває власною душею. Вона в емоційній та ірраціональній сферах.

Віра в Бога народилася не від теоретичних здібностей людей, – ці здібності лише потім були використані для обґрунтування або спростування віри, – і тепер віра

Читати повністю »

Віра бачить Бога і сама божественна; щоб її досягти, додержуй міри в пильнуваннях i трудах і, набуваючи духовне, бережись, якби не згубити плотське, коли це плотське може тебе привести до кращого.

Віра бачить Бога і сама божественна; щоб її досягти, додержуй міри в пильнуваннях i трудах і, набуваючи духовне, бережись, якби не згубити плотське, коли це

Читати повністю »