Аль-Хікма (мудрість), дарована Всевишнім людині: 4+3 цитати

Аль-Хікма (мудрість), дарована Всевишнім людині, є найбільшою нагородою. Знання, освіта, можливості (в тому числі й фінансові) тьмяніють, можуть бути марними, а іноді й згубними, якщо Всевишній не наділив мудрістю їхнього власника.

Істинно віруюча людина шукає підтримки, повчання та допомоги в Писанні і хадисах Пророка, які неодноразово згадуються зі словом «хікма», — як джерело істинних знань.

З мусульманською мудрістю пропонує нам ознайомитися Ісламський культурний центр Києва.

Коран:

Аллаг дарує мудрість, кому побажає, а кому дарована мудрість, тому дароване велике благо! Але згадують це лише обдаровані розумом.

Коран, 2:269


Клич на шлях Господа свого з мудрістю й добрим повчанням і сперечайся з ними тільки тим, що найкраще. Воістину, твій Господь краще знає, хто збився зі шляху Його, і Він краще знає, хто йде прямим шляхом!

Коран, 16:125

Справді, Ми дарували Лукману мудрість: «Дякуй Аллагу, бо той, хто дякує, той дякує заради самого себе. А хто не дякує, то Аллаг не потребує нічого — Багатий Він та Хвалимий!» Ось сказав Лукман своєму сину, повчаючи його: «Сину мій! Не поклоняйся крім Аллага нікому, бо багатобожжя — великий гріх! Ми заповідали людині ставитися якнайкраще до своїх батьків. Матері дуже важко носити дитину, але вона віднімає її лише в два роки. Дякуй Мені та своїм батькам, бо до Мене повернення.

Коран, 31:12-19

Воістину, у творінні небес і землі, у розмежуванні ночі та дня, в усьому цьому — знамення для обдарованих розумом, які згадують Аллага стоячи, сидячи та лежачи, які роздумують над творінням небес і землі: «Господи наш! Ти не створив усе це марно. Преславний Ти! Врятуй же нас від кари вогнем.

Коран, 3:190-191

Хадиси:

Полегшуйте і не ускладнюйте; давайте радісну звістку і не викликайте відрази (від віри).

Хадіс, Бухарі, Муслім

Бійся Аллаха, де б ти не був, і нехай за кожним твоїм поганим вчинком слідує хороший, який очистить попередній, і стався добре до людей.

Хадіс, Тірмізі

Справжній мусульманин – той, від язика і рук якого не страждають інші люди.

Хадіс, Тірмізі, Насаї

Поділитися

Поділитися на facebook
Поділитися на telegram
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin
Поділитися на email
Поділитися на print

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *